četrtek, 18. junij 2015

Španska omleta

Španska omleta
Mnogi bi ta recept uporabili za zajtrk ali večerjo, sam pa ga uporabim za hitro kosilo, saj vsebuje sestavine, ki povsem zadoščajo za polnjenje telesnih baterij sredi (ali ob koncu) delovnega dne. Jajca so pri nekaterih zaradi rumenjaka nepriljubljena, ker naj bi povečevala nivo holesterola. Najnovejša dognanja pa temu nasprotujejo in v duhu teh dognanj je potrebno pripravljati (in uživati) to kosilo. 
Najprej na potrebni količini olja zapečemo krompirčke in jih ob mešanju zapečemo z vseh strani. Proti koncu dodamo čebulo in malo kasneje še papriko. Ko se čebula zmehča, dodamo še česen. Ta je po nekaj sekundah pripravljen na prihod razžvrkljanih jajc, v katerih se že skrivajo sol, poper in timijan in peteršilj. Ker je ponev, v kateri pripravljamo to hitro kosilo kar velika, omleto najprej zapečemo na eni strani in jo razdelimo na četrtine. tako jo lažje obrnemo, saj lahko obrnemo vsako četrtino posebej. Zapečeno še na drugi strani postrežemo ob veliki skledi zelene solate (tudi paradižnik ali kumare niso slaba ideja). Buen apetito;-)

Sestavine za 4, ki so redno na tehtnici:
- 200 g drobnega mladega krompirja
- 1 velika čebula (sesekljamo na kockice)
- 1 rdeča paprika (sesekljana na kocke)
- dva ali tri stroke česna (stremo ali sesekljamo)
- 7 jajc
- sol, poper
- timijan (1 čajna žlička sesekljanega)
- šopek peteršilja (več je bolje, saj je zdrav)

Ni komentarjev:

Objavite komentar