četrtek, 11. junij 2015

Polenta pod piščancem

Polenta pod piščancem
Poleti se sicer redko primeri, da bi dočakali hladne dneve. Če pa se, potem je ta ideja za hitro kosilo ravno pravšnja. 
Tokrat sem uporabil meni tako ljubega piščanca (če ne marate antibiotikov ali hormonov za rast, kupite piščanca domačega rejca - takega s čim večjimi prsmi). Torej:
Najprej skuhamo polento kakor vemo in znamo. V slani vodi za polento že prej nekoliko pokuhamo sesekljano mešano zelenjavo, ki nam je pri roki in drobno sesekljan drobnjak. Že kuhani skupek vdenemo v z maslom pomaščen pekač običajnih dimenzij. Naj se hladi... Na oljčnem olju popečemo piščančje meske (na tanke trakove narezano piščančje meso), dodamo strt česen, dodobra premešamo in dolijemo še vino ter sladko smetano, ki smo ji prej vmešali kislo smetano. Solimo in popramo ter dušimo toliko časa, da se zgosti. To zmešanico nato polijemo po polenti in enakomerno porazdelimo. Potresemo še z naribanim sirom in postavimo v pečico, segreto na 180 st.C za 10 minut. Hitrejši boste, hitreje bo kosilo pripravljeno;-). Dober tek!

Sestavine za 5 do 6 polentoljubcev:
- 3,5 dcl polente
- dve pesti sesekljane mešane zelenjave (tudi brez tega bo šlo)
- manjša pest sesekljanega drobnjaka
- 500 g piščančjega mesa (pomrznjen se lažje reže na tanko)
- trije stroki česna
- 1,5 dcl belega vina
- 1 dcl sladke smetane
- 2 žlici kisle smetane
- 250 g sira,ki se lepo stopi
- sol, poper
- košček masla za pekač
- oljčno olje

Ni komentarjev:

Objavite komentar