ponedeljek, 22. junij 2015

"Popražen" krompir z ementalcem

"Popražen" krompir z ementalcem
Če imate radi krompir, če vam por ne povzroča neugodja, če se ne bojite slanine in imate pri ementalcu radi vse, kar je okoli lukenj, potem vam bo tale recept za hitro kosilo kdaj morda celo prišel prav. 
Krompir operemo, olupimo in naribamo na tanke rezine. Por narežemo na tanke kolobarčke in se pri tem ne izogibamo zelenega dela (vendar ne pretiravajte).
Najprej olivno olje (ali maslo, če se redno gibljete) segrejemo v ponvi. Na njem popražimo kockice prekajene slanine in brokoli. Dodamo osušene rezine krompirja, ki jih kar se da hitro popečemo. Dodamo por in začimbe (poper, muškatni orešček in sol). Vse to občasno obračamo cca 15 minut, dokler se krompir ne omehča. Grobo nariban sir potresemo po tako pripravljenem krompirju in pečemo še cca 5 minut, da se sir zlije s krompirjem. To je to:-) Dober tek!

Za odrasle četvorčke:
- olivno olje ali morda maslo (30 g če radi kolesarite ali tečete)
- dobrih 100 g prekajene slanine
- šopek brokolija
- dober kg krompirja (z natančno tehtnico natehtajte 1,3 kg)
- 2 ne premajhna pora
- poper, muškatni orešček, sol
- 60 g grobo ribanega ementalca

Ni komentarjev:

Objavite komentar