četrtek, 30. oktober 2014

Solata iz ječmenove kaše

Solata iz ječmenove kaše
Tokrat je na sporedu solata iz ječmenove kaše, ki v poletnih mesecih prija tudi kot samostojna jed, ki prihrani čas in energijo ob morebiti dolgotrajnem pripravljanju kosila. Le kak pravi "mačo" bi lahko imel s takim kosilom težave, saj tu ni ne duha ne sluha o mesu. Pa naj si na hitro popeče kak puranji ali piščančji file!
Za pripravo te okusne solate moramo ječmenovo kašo namočiti čez noč. Nato jo skuhamo in ohladimo. Papriko in paradižnik narežemo na kockice ter dodamo fižol in koruzo. Začinimo s soljo, kisom in oljem po okusu. Nekaj kock feta sira to solato še izboljša!
Dober tek (vsaj dve uri po jedi;-)

Za 4?

- 4 pesti ječmenove kaše (lahko jo zamenjamo tudi z ajdovo)
- 2 srednje velika paradižnika
- 1 velika rdeča paprika
- 1 mala konzerva rjavega fižola
- 1 mala konzerva koruze
- nekaj (več ali manj) kockic feta sira
- olivno olje, sol in kis

Ni komentarjev:

Objavite komentar