sreda, 29. oktober 2014

Dvojni tris

Tokrat za kosilo: Dvojni tris
Tole kosilo je približek ideje z zadnje strani embalaže mešanice treh žit Zlato polje. Sam zajčje meso redko uporabljam, bolj pogosto meso je piščančje. Da je nastal dvojni tris, sem poleg graha in korenja dodal še kolerabo in tako je nastalo malo drugačno kosilo, ki ob ščepcu (najmanj) ljubezni do uživalcev produkta ni nič slabše od ostalih "mojstrovin".
Najprej sem čebulo prepražil na oljčnem olju, dodal na rezine narezano piščančje meso, grah, naribano korenje in na kockice narezano kolerabo. Na vse to potresemo še mešanico žit in sesekljan česen. Ko riž postekleni zalijemo z vodo, ki naj je bo za skoraj dvojno količino žit.  Dodamo še začimbe in kuhamo dobrih 15 minut. Na postreženo naribamo parmezan ali drug trd sir. 
Dober tek!

Za 4:
- 1 polovica srednje velike čebule
- cca. 4 žlice oljčnega olja
- 1 manjša pišč. prsa (file)
- 2 stroka česna
- 100 g graha
- 100 g korenja
- 50 g kolerabe
- sol, poper, šetraj, timijan (obvezno Maestro, drugače lahko vse propade)
- parmezan

Ni komentarjev:

Objavite komentar