![]() |
Hrenovke s koruznim pire krompirjem |
Najprej sem olupil zadostno količino krompirja in ga narezal na dovolj majhne kocke, da se hitreje skuha. Medtem ko se je krompir kuhal v osoljeni vodi, sem v ponvi na malo masla prepražil koruzna zrna, ki so pred tem ždela kuhana, zaprta v konzervi. Tudi tu sem na koncu dodal ščepec ali dva soli. Popražil sem jih toliko, da so zapeljivo porjavela. Ko sem končal s koruzo, sem jo pretresel v krožnik (iz katerega sem kasneje jedel) in v toti isti ponvi spekel hrenovke, ki sem jih prej razpolovil in zapeljivo narezljal. Medtem se je skuhal krompir, ki sem mu dodal kos masla in mleko, nakar sem ga temeljito pretlačil. Tako obdelanemu sem primešal že čakajočo koruzo. Da sem si olajšal slabo vest zaradi hrenovk, sem pripravil še zeleno solato, ki jo obožujem (in njeno krhkost).
Za 4 dobro misleče:
- primerna količina krompirja (koliko, najbrž že sami veste)
- konzerva koruze v zrnu 340g neto
- zavitek piščančjih hrenovk Jata (obvezno)
- sol
- maslo
- kot priloga (več je več) solata
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar