sobota, 15. november 2014

Hrenovke s koruznim pire krompirjem

Hrenovke s koruznim pire krompirjem
Sam nisem kakšen navdušen pristaš hrenovk in podobnih zadev ;-), vendar včasih pride dan, ko v hladilniku ni nič drugega ali pa se mi  nekoliko bolj mudi kot ponavadi. Tokrat sem hrenovkam in pire krompirju dodal tudi zrna sladke koruze, saj gredo našim "ta malim" še vedno v precejšnjo slast.
Najprej sem olupil zadostno količino krompirja in ga narezal na dovolj majhne kocke, da se hitreje skuha. Medtem ko se je krompir kuhal v osoljeni vodi, sem v ponvi na malo masla prepražil koruzna zrna, ki so pred tem ždela kuhana, zaprta v konzervi. Tudi tu sem na koncu dodal ščepec ali dva soli. Popražil sem jih toliko, da so zapeljivo porjavela. Ko sem končal s koruzo, sem jo pretresel v krožnik (iz katerega sem kasneje jedel) in v toti isti ponvi spekel hrenovke, ki sem jih prej razpolovil in zapeljivo narezljal. Medtem se je skuhal krompir, ki sem mu dodal kos masla in mleko, nakar sem ga temeljito pretlačil. Tako obdelanemu sem primešal že čakajočo koruzo. Da sem si olajšal slabo vest zaradi hrenovk, sem pripravil še zeleno solato, ki jo obožujem (in njeno krhkost).

Za 4 dobro misleče:
- primerna količina krompirja (koliko, najbrž že sami veste)
- konzerva koruze v zrnu 340g neto
- zavitek piščančjih hrenovk Jata (obvezno)
- sol
- maslo
- kot priloga (več je več) solata

Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar