petek, 28. februar 2014

Špageti bolokineze

Špageti bolokineze seveda niso plod dolgotrajnega napenjanja malih sivih celic. Sem se pač malo naveličal klasičnih špagetov (ali makaronov) z mletim mesom. In sem pogledal v hladilnik ter tam našel ostanke večjega kitajskega zelja. Po praženju čebule in kasneje še česna, dodanega mletega mesa (500g), naribanega korenja, paradižnikove mezge, paprike v prahu in nekaj ketchup-a, sem dodal še vsaj dve pesti na tanko narezanega kitajskega zelja. Še kanček sojine ali teriaki omake in to je to. Kosilo je bilo tako vsaj malo drugačno kot ponavadi. Kitajsko zelje pa kajpada ni pravilo, saj ga lahko nadomestimo s katero koli zelenjavo (npr. paprika, bučke, ...) ali kombinacijo le teh.

Za 4 lačne:
- oljčno olje
- večja čebula
- strok ali dva česna
- 500 g mletega mešanega mesa
- žlica paprike v prahu
- žlica paradižnikove mezge
- pol glavice kitajskega zelja (več ali manj)
- žlica sojine ali teriaki omake
- 500 g špagetov ali makaronov
- za po vrhu nekaj naribanega parmezana
- da je bolj zdravo......še velika skleda zelene solate

Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar